Skolan
Undervisningen
Avdelningar
Jun
15

Lycka till med allt ni företar er !

fr

“Och det finns inget vackrare än stunden strax innan resan, stunden då morgondagens horisont kommer till oss med sina löften.” Milan Kundera

Mitt uppdrag på Lycée français de Stockholm närmar sig sitt slut efter fyra år tillsammans med era barn, er familjer och personalen. Efter två genomförda uppdrag för AEFE, det första i Afrika på Lycée français de Dakar och detta andra uppdrag i Sverige, är tiden kommen för mig att lämna denna organisation för franska skolor utomlands och åka tillbaka till Frankrike, närmare bestämt till Rivieran, till en stor gymnasieskola med 1000 elever i Alpes-Maritimes.

Det är flera utmaningar sedan 2011 på Lycée français de Stockholm som förtjänar att lyftas fram; handikappanpassningen av skolan, totalrenoveringen av skolans hemsida, anslutningen till AEFE, förvandlingen av den franska förskolan till en svensk struktur, bibehållandet av dubbla examina för eleverna i terminale i.o.m. Gymnaisieexamen, de många renoveringarna av lokalerna, utvecklandet av en ny konvention med AEFE och också skapandet av en förening för före detta elever på LFSL.

Till vardags har de fyra åren framförallt inneburit ett kontinuerligt arbete med era barn, att hjälpa dem att växa och bekräfta sig själva; att förstå och att respektera regler; att utvecklas och flyttas upp till nästa klass och känna självförtroende och lugn. Det har varit ett arbete präglat av närvaro, dialog, att lyssna och att vara disponibel; att stötta projekt och pedagogiska arbetslag.

Jag lämnar till min efterträdare en väl fungerande skola. Jag önskar honom lika mycket nöje som jag har haft i arbetet med era barn och massor av energi att fortsätta att leda dem in i morgondagens värld. Jag önskar var och en av er en god färd i livet. Mina varmaste välgångsönskningar är med er.

Sophie Maraux, Rektor